Het is niet dat ik niet wil luisteren het is gewoon dat ik voel dat ik andere behoeften heb als jij op dit moment denkt dat ik heb. 

 

Eigen wijs zijn eigenwijs zijn wordt vaak als iets slechts bestempeld maar dat is zo raar

Eigen wijs is gewoon je eigen natuur volgen. Dat wat jij diep van binnen voelt.
Vaak durven we niet tegen mensen in te gaan omdat we gewend zijn ja en amen te zeggen omdat ons dat is aangeleerd. Als je anders denkt, anders voelt dan de rest dan moet je dat uiten en daar zit juist een angst op. We zijn bang voor oordelen van de ander. Dat de ander ons niet meer aardig vindt als we niet doen wat zijn willen dat je doet of nog erger denken voor jou wat goed is voor je.

Tegen je eigen natuur ingaan

Zo vaak ben ik tegen mijn natuur in gegaan. Zei ik maar ja omdat ik me gedwongen voelde of omdat het zo hoorde. Weet je daar ben ik gewoon ziek van geworden ik raakte volledig verstrikt en vast in mijn eigen lichaam. Mijn lichaam zat vast omdat ik vast zat. Ik kweekte hierdoor een ziektebeeld wat fibromyalgie heet tegenwoordig.

Altijd maar aanpassen aan wat die ander wil

Altijd maar bang zijn om eigen keuzes te maken omdat die ander anders boos zou worden, teleurgesteld zou zijn of gekwetst raakte en mij misschien wel in de steek ging laten. En ja dat was mijn grootste angst. In de steek gelaten worden, omdat ik niet voldoe aan wat de ander van me wil.

Nee zeggen kende ik niet
Grenzen aanvoelen kon ik niet ik,
Voelen kon ik überhaupt niet
Sterker nog ik durfde niet te voelen omdat ik zo bang was voor pijn
Daarna was ik boos op mezelf waarom laat ik dit weer gebeuren
en als deze boosheid keerde meestal naar binnen waardoor ik ziek werd en vast zat
Ik heb 1 ding geleerd als jij ergens diep van binnen voelt dat het niet klopt. Moet je het niet doen!

Je eigen pad volgen

Doe nooit iets tegen je zin in want waarom zou je dat doen. Je verloochent jezelf en volgt een pad wat anderen voor jou uitstippelen.
Maar jij hebt je eigen pad, je eigen struggles en eigen lessen die geleerd moeten worden op jouw manier en niet op de manier van de ander of op de tijd dat de ander dat van jou verwacht.
Denk je dat je sterk moet zijn?
Dat je door angsten moet heen breken whatever it costs?
Het is niet stoer om jezelf te verloochenen
Het is niet oké om dat te doen
Het is ook niet gezond om niet trouw te zijn aan jezelf
Het is niet goed om jezelf steeds in de steek te laten voor de ander.
Want wat ik vaak deed en misschien jij ook wel is jezelf in de steek laten en maar doorgaan en maar doet wat anderen verwachten. Je wil niemand boos, verdrietig teleurgesteld maken.

Triggeren is goed en zorgt voor groei 

Is dat herkenbaar voor je? Weet ook dat al deze gevoelens die jij opwekt bij anderen door jouw gedrag alleen maar triggers zijn, Het is niet iets wat jij ze aandoet, want het zat er al. Je bent een spiegel voor de ander, want die ander had al die pijn, verdriet en boosheid in zich, wat daar lekker opgestapeld ligt klaar om te ontploffen. Dus weet dat je nooit iemand iets aandoet, je laat het alleen maar zien en de ander verantwoordelijk voor zichzelf en zijn of haar emoties en gevoelens, net zoals jij dat bent en net zoals ik dat ben.

 

Je mag elke seconde van de dag opnieuw kiezen

Terug komen op beslissingen mag ALTIJD, elke seconde van de dag mag jij gewoon opnieuw kiezen om het anders te doen. Om terug te komen op je beslissingen die je nam en achteraf toch niet zo goed voelden. Het is juist sterk om dat te doen en aan te kunnen en durven geven waar je wel echt behoefte aan hebt.

Ik weet het zelf echt beter

Normaal zou ik zeggen ik weet het beter dan jij, omdat het ook zo is. want wie kent mij nou beter dan ikzelf toch? Wat de meeste namelijk doen is me adviezen geven in wat ik zou moeten doen, maar wat ik zelf altijd voel is weerstand hierbij, want ik weet zelf echt wel beter wat goed is voor mij en waar ik behoefte aan heb. Sinds ik beter met mijn eigen kern kan connecten laat ik me niet zomaar meer leiden door wat anderen zeggen of van me vinden.

Ik weet het zelf ook echt gewoon beter in dat wat goed is voor mij. Ik ken mezelf en dat maakt ook dat ik voor sommige mensen eigenwijs, arrogant, egoistisch kan overkomen, maar als je me beter kent dan weet je dat ik dat niet ben. Dit geldt waarschijnlijk ook voor jou, laat anderen niet vertellen wie jij bent en hoe jij zou moeten zijn en laat oordelen lekker voor wat ze zijn. 

“Wat mensen zeggen, zegt niks over jou en je moet er ook niet jouw keuzes van laten afhangen”

Ik ken alleen mijn behoeften tegenwoordig heel goed. Dat resulteert erin dat ik ook niet meer overal ja op zeg en dat geeft soms rare reacties en negatieve reacties. Want NEE horen of geven dat is vaak een hele uitdaging, omdat ze zich dan persoonlijk afgewezen voelen of schuldig voelen als ze het zelf zeggen, Wat natuurlijk niet zo is maar toch.

Terug komen op een beslissing is durf hebben

En ja zeggen en er dan daarna op terug komen vinden mensen helemaal lastig, want ja je hebt het toch beloofd. Dit is een fase waar ik vaak in zat en soms nog kom. Ik zeg ja, voel diep van binnen nee, en doe het toch. Ik denk dan neeeeeee maar dat wil ik helemaal niet, waarom doe ik het dan dus dan kom ik op beslissingen terug, omdat ze at the end in de kern niet goed voelen.

Het probleem met beloven is dat er dan ook verwachtingen aan vast hangen dat je iets ook moet doen. Maar wat nou als het totaal niet goed voelt? Durf jij er dan op terug te komen, durf jij echt aan te geven wat je voelt, of wat je eigenlijk liever zou willen?

Kiezen voor jezelf is sterk

Kiezen voor jezelf is zelfliefde

Kiezen voor jezelf is je pad volgen

Kiezen voor jezelf is voelen wat jij nodig hebt

Kiezen voor jezelf ik zeggen en uiten wat jij nodig hebt

Durven vragen

Durven doen

Je krijgt altijd wat je nodig hebt

Krijgen wat je nodig hebt is niet altijd wat je zou willen maar wel wat nodig is voor jou om te groeien. Krijgen wat je nodig hebt gaat over diepe behoeften vervullen van binnen en waar jij echt gelukkig van wordt.

Herken jij je in het stuk hierboven en vind je het vaak toch nog lastig om gewoon je eigen wijsheid te volgen en NEE te leren zeggen als het een nee is of voel je misschien nog niet goed wanneer een nee ook een nee is?

Laat mij je dan helpen en vraag een power sessie aan op mijn website, zodat we samen de diepte in kunnen en jou los kunnen maken op beter nee te leren zeggen en grenzen aan te voelen. Ik gebruik ook super mooie en krachtige essentiële oliën van doTERRA die je kunnen ondersteunen bij persoonlijke processen. 

Heb je vragen mail me dan even of laat een reactie achter in de comments

Shine your light beautiful

Liefs Kristel

 

 

 

 

 

Share This