Wat verwacht je nou van mij?! Denk jij dat je de ander kan veranderen?

Verwachtingen managen, we vinden het maar lastig toch? Ik wel in ieder geval, ik merk altijd dat als ik veel verwacht van de ander er steeds teleurstelling is. Ja maar jij….ik verwachtte dat jij…als jij dat had gedaan dan….. Andersom is dat natuurlijk ook zo als een ander heel veel van mij verwacht zal er ook altijd teleurstelling zal zijn als ik niet doe wat de ander verwachtte. Onbewust leggen we namelijk een claim op de ander door te verwachten.

Als je wil dat dingen echt veranderen is het tijd om de verantwoording op je te nemen. Jij bent als enige verantwoordelijk voor wat er zich in jouw leven aandient. Stop met de schuld bij de ander de leggen, word je bewust van wat jij kan doen om te veranderen. Jij bent de enige die jezelf kan veranderen. Je kan een ander nooit veranderen al zou je dit nog zo graag willen.

Vaak willen we mensen veranderen, omdat dat beter is voor onszelf en willen we dat de ander aan jouw verwachtingen voldoet. Ik leerde ooit van een psycholoog dat verwachtingen verpakte eisen zijn die we aan anderen stellen. Als die ander niet aan onze verwachtingen voldoet zijn we teleurgesteld, maar in feite stellen we onszelf teleur omdat wij degene zijn die de verwachting creëren toch, want jij verwachtte iets.

Als je dus je verwachtingen bijstelt of beter nog geen verwachting meer hebt van de ander dan kan je weer open staan voor de ander en ook verrast worden door de ander. Als jij namelijk geen verwachtingen meer hebt van de ander, zal die ander dingen doen die je juist niet verwachtte, omdat er geen claim meer op ligt en de energie vrij mag zijn.

Verwacht vandaag eens niets van de ander en laat je verwachtingen ten opzichte van de ander los en kijk wat er komt, maar verwacht niets 😉 Het zal je verbazen wat er dan juist komt vanuit die ander doordat jij je verwachting los laat.

Fijne dag mooi mens

 

Herken jij dit? 

 

Heb je hierdoor inzichten gekregen of heb je vragen n.a.v. mijn blog?

 

Laat dan een reactie achter 🙂

Share This