Verbinding voelen is een grote uitdaging

Verbinden is een grote uitdaging. Ik wil liefde ervaren, liefde voelen maar hoe kan ik dat voelen als ik niet kan verbinden? Om liefde te kunnen voelen en ervaren moet je kunnen verbinden. Verbinden met jezelf en verbinden met de ander en ook weer kunnen loslaten in liefde.

Tja ik wil verbinden, maar ik durf eigenlijk niet, “hoe ga ik dat doen? Wat als ze me afwijst? Wat als ik iets voel wat ik niet wil, kan of zelfs mag voelen, wat dan? Wil ze me dan nooit meer zien, ben ik dan niet meer oké. Ligt dat dan aan mij of ligt dat dan aan haar? Moet ik zeggen wat ik voel of juist niet? Ik ben in de war, Ja maar ben ik wel echt verliefd of is het liefde?” Wezen van verschil natuurlijk. Liefde is een Zielsding Verliefdheid is een Ego ding en allebei helemaal oké.

Dit is een gesprek wat ik de laatste jaren vaak met mezelf heb gehad als ik weer eens in contact ben met een vrouw. Het antwoord is, ik ben bang, bang om afgewezen te worden als ik zeg hoe ik me voel en wat ik voel dan vind ze me vast niet meer leuk. Gevoel dat nooit beantwoord wordt is ook moeilijk. De vraag die bij me op komt is. “Beantwoord ik mijn eigen gevoel eigenlijk wel? Kan ik wel echt diepe liefde voelen voor mezelf?” Dat is een goeie vraag.

Durf jij diep te voelen?

 Wat als het antwoord daarop JA is, dan pas kan je ook verbinden met een ander, zelfs als die ander je afwijst, want zelfs dat gevoel is dan helemaal oké. Kan je oké zijn met alle gevoelens in jezelf die een ander teweeg brengt?

Anderen halen altijd je zere plekken naar boven en vooral in de liefde, want aan liefde zit voelen verbonden. Ik voel ook vaak pijn als ik aan liefde denk. Misschien herken je dat en dus ergens mag je de pijn er nog meer laten zijn. Pijn en liefde gaan gepaard met elkaar en dat is ook niet erg als je het maar durft te voelen, ook de pijn niet uit de weg gaan. Liefde kan pijn doen maar ook mega geluk geven, wat als je met allebei helemaal oké kan zijn. Het mag er allemaal zijn en het staat ook in verbinding. Hoe dieper je pijn was hoe groter het geluk zal zijn.

Liefde is niet alleen voor de ander

Liefde is niet alleen liefde met een ander. Liefde is ook liefde met jezelf. Dus kan je diepe liefde voelen voor jezelf? Gewoon door alle pijn heen gaan als de ander jou raakt? En daarmee zijn eenmaal door de pijn heen kan je ook diep geluk ervaren. Niet perse met een ander, maar gewoon met jezelf. Als er een ander komt die ook deze pijn heeft doorgewerkt kan liefde vrij zijn en aanvullend zijn in plaats van opvullend.

 

Dat is een vrije liefde precies zoals liefde bedoeld is. Geen claimerige liefde, maar onvoorwaardelijke liefde. Dat is waar je echt naar zoekt. Diepe vervullende liefde die er mag zijn maar niet moet zijn.Die als je het loslaat ook terug komt. Dat is echte liefde. Met elkaar en zonder elkaar nog steeds hetzelfde voelen, omdat je jezelf zo diep voelt. Dan vult de ander ook geen gat meer op en zal je nooit meer een gemis voelen.

Kun je echt verbinden met jezelf

Kunnen verbinden met jezelf is al een uitdaging op zich en verbinden met anderen helemaal want in je poging om te verbinden met anderen kan je afgewezen worden. Niemand wordt graag afgewezen en dat is waar we allemaal bang voor zijn, bang voor afwijzing, bang dat de ander ons niet oké vindt zoals we zijn. Niet lief, leuk of knap genoeg, maar wat nou als jij dat allemaal jezelf kan geven? 

 

Dan maakt het niet meer uit of de ander je afwijst, want jij bent nog steeds oké. Dit geldt op liefdesgebied maar ook gewoon met alle mensen waar je relaties mee hebt zo. Jezelf goedkeuren en toestemming geven zoals je bent, dan is er geen afwijzing meer. Als die ander dan iets zegt ben je namelijk nog steeds gewoon 100% oké met wat er is en met alles wat jij van binnen voelt.

Angst voor afwijzing en teleurstelling

Vaak leef je vanuit deze angst van afwijzing en dat zet je connecties met anderen en jezelf volledig op slot. We hebben ergens ooit pijn door ervaren en willen dat niet nogmaals voelen dus vermijden we het liever, maar dat zorgt er voor dat we moeilijk met andere kunnen verbinden en anderen niet echt dichtbij kunnen laten. En met verbinden bedoel ik echt de diepte in van ziel tot ziel. Echt volledig jezelf durven zijn bij de ander. Je nergens inhouden en oprecht eerlijk kunnen zijn in alles maar dan ook echt in alles wat je voelt.

Vaak laat je jezelf nooit echt meer zien, alleen een uitgeklede leuke versie van jezelf als het maar vooral niet echt kwetsbaar is, want nee je bent stoer en dat kan dus niet. Het is het verhaal wat we onszelf en anderen keer op keer vertellen. Dat jij het allemaal alleen wel kan en niemand nodig hebt. Vaak weet je niet eens wat je nodig hebt. Een goeie vraag om jezelf elke dag te stellen is. Wat heeft het diepste wezen in mij nu nodig? Wat heb ik gemist wat ik graag had willen ontvangen.

Afgewezen delen in jezelf

Vaak heb je onder gestopte, boze, blije, vrolijke, verdrietige, enthousiaste kindgevoelens die er niet mochten zijn en wat ervoor heeft gezorgd dat je heel veel delen hebt moeten weg stoppen.Je mocht eigenlijk niet volledig jezelf zijn en dat zit je dwars. Kijk eens naar deze gevoelens en durf ze er ook eens volledig te laten zijn.

Gevoelens en emoties willen je namelijk altijd iets vertellen. Het zijn je richting aanwijzers in het leven. Daar waar jij jezelf niet zag en tekort hebt gedaan. Je durfde niet meer te voelen, omdat je teveel voelde. Uiteindelijk heb jij jezelf en je gevoel volledig uitgeschakeld en dat mag nu weer aangezet worden. De eerste stap is ben lief voor jezelf. Luister eens hoe jij tegen jezelf praat. Is dat liefdevol?

Laat jezelf vrij zijn

Wat nou als je alles in jezelf er uit laat, vrij mag laten en jij jezelf toestemming gaat geven om alles te mogen doen van jezelf en alles te mogen zijn van jezelf ongeacht wat anderen ervan vinden? Hoe zou je leven er dan uitzien? Voel je je dan vrij? Want….

Je mag genieten

Je mag boos zijn

Je mag verdrietig zijn

Je mag gelukkig zijn

Je mag stralen

Je mag overenthousiast zijn

Je mag jezelf zijn

Je mag ruimte innemen

Je mag luidruchtig zijn

Je mag los laten wat niet van jou is en wat nooit van jou is geweest

Je mag los laten wat je niet meer dient

Je hoeft het allemaal niet meer weg te stoppen, het hoort bij jou en het mag er zijn.

Je hoeft je ook niet meer klein te houden, want je bent geboren groots te zijn

Je hoeft je ook niet meer door anderen te laten vertellen wat goed voor jou is, want dat weet je zelf wel

Je bent niet afhankelijk van de mening van anderen je hebt je eigen mening

Leef je eigen leven en voor durf weer te leven, maar dan echt!

 

Leef en onderdruk je gevoelens niet langer!

Vaak onderdruk je namelijk zoveel dat je eigenlijk helemaal niet meer echt leeft, als je niet meer echt leeft kun je ook niet meer echt voelen en dan kan je ook niet meer echt verbinden met mensen omdat je bang bent gekwetst te worden. Als je weer durft te voelen, durf je ook je levenskracht wat ook je seksuele energie is weer te laten stromen. Deze seksuele levenskracht is bedoeld om mee te creëren. Als je dus niet kan creëren kijk dan eens hoe het met jouw levenskracht gesteld is. Zit die seksuele creatiekracht op slot of mag het er volledig zijn?

Als je iets dieps voelt schrik je daar vaak van en wil je het weg stoppen alsof het er niet is en alsof iets nooit gebeurd is, maar zo werkt het leven niet. Het is de bedoeling dat alles wat in jou gezien wil worden en naar boven komt ook gezien mag worden en dat het er mag zijn, wat het ook maar voor gevoel is. Liefde, schuld, schaamte, speelsheid, seksuele energie, verdriet, boosheid, afstoting, aantrekking alles wat je maar kan voelen. Laat het er gewoon zijn. Sta het jezelf toe alles te voelen en het te omarmen. Je hoeft er verder niks mee, dat mag wel, maar de kunst is juist om het volledig in jezelf te laten zijn en stromen, zodat het je niet meer tegen houdt, maar je juist gaat helpen.

Verbinden is bereid zijn om te durven voelen

Ik vind het zelf ook lastig hoor om te verbinden, want als je gaat verbinden ga je namelijk ook weer voelen. En voelen is eng, want daar diep van binnen zit vanalles wat allemaal gevoeld wil worden. Ik kan je vertellen dat het een proces is en je gewoon stapje voor stapje steeds meer durft te gaan voelen en durft te gaan uiten, maar vooral geef jezelf tijd. Je hebt een heel leven hiervoor en er is geen haast ook al voel je dat vaak wel zo.

Alles komt precies op de tijd dat het nodig is. Het leven zal je uitdagingen geven dus ga ze aan en als jij je te gewond voelt, trek je dan even terug. Trek je terug en ga voelen wat er zo geraakt is in jou. Vaak is het oud zeer en een diepe wond die nog niet verzorgt is door jou. Ben er lief voor.

Dus om te verbinden heb je een aantal stappen nodig hieronder het stappenplan wat je kan gebruiken om je te verbinden met jezelf en anderen:

Stap 1 Ben bereid om te verbinden met jezelf

Stap 2 Ga de pijn aan die je voelt

Stap 3 Laat alles wat je voelt er zijn, zonder oordeel, wees verdrietig, boos, teleurgesteld het is allemaal oké

Stap 4 Als je het gevoel wat je kreeg hebt doorvoeld dan is er weer ruimte in jou

Stap 5 Nu kan je verbinden met anderen

Stap 6 Ben bereid om pijn en liefde te voelen in verbinding met de ander

Gratis Workshop Impact maken in de wereld door je te verbinden

Begin bij jezelf en verbind altijd eerst met jezelf. Ik geef er op 1 oktober 2019 een workshop over in Eindhoven van 11:00u tot 13:30u “Bij het In Between Cafe” op de Leenderweg 65 dus als je geinteresseerd bent  ben je zeker welkom.

Hoe het precieze programma eruit gaat zien dat weet ik zelf nog niet ik ben er nog op aan het voelen hoe ik mensen het beste kan helpen. Het is voor ondernemers en mensen die een andere baan zoeken en niet happy zijn met waar ze nu zijn.

Verbinden heb je namelijk op alle gebieden in je leven nodig. Je relatie met jezelf, je relatie met je geliefde, je relatie met je vrienden, je relatie met je familie, je relatie met je gezondheid, je relaties met je klanten, je relatie met je geld, je relatie met je baas of je eigen business, de relatie met de aarde, de relatie met het Universum.

Alles is 1 en verbonden met elkaar alleen dat voelen we soms niet meer omdat we dus niet meer echt durven voelen. Ik daag je uit! Dus kom jij je verbinden met jezelf en met anderen?

Share This