#Verandering, loslaten en bevrijding van verslavende patronen

Ik hoor mensen vaak zeggen, “zo ben ik en ik kan dat niet veranderen” Dat is natuurlijk onzin want iedereen kan veranderen. Gedrag wat je hebt is namelijk allemaal aangeleerd. Het kost alleen vaak veel tijd om het te veranderen. Dingen afleren is namelijk vele malen moeilijker dan dingen aanleren. Zeker als je ouder bent, maar als het zelfs mijn tante van bijna 90 lukt waarom zou het jou dan niet lukken? Het is een kwestie van gewoon doen en dingen anders benaderen. Gevoel toelaten wat je liever niet hebt en pleisters er af durven te trekken.

Alles opvullen bij elkaar wat je tekort komt

Neem mijn oudtante, ze is al bijna 90 jaar zit vol met pijn en mankeert een hele boel, ze heeft reuma, diabetes, slecht werkende nieren, kalk op haar hartklep en ga zo maar door, maar ze blijft altijd positief. Al die mankementen komen natuurlijk ook door haar leeftijd, want ja als je ouder wordt komen de gebreken zeggen ze wel eens. Mijn oudtante en ik zijn als twee handen op 1 buik. Ze voedde me op als een tweede moeder, mijn ouders waren druk en zij was blij dat ze voor iemand kon zorgen, omdat ze zelf geen kinderen had. Ze verwende me tot en met en gaf me alle liefde die ik tekort kwam en vulde alles op wat ik maar nodig had.

Als twee koalaberen zaten we aan elkaar vastgeplakt 

Dit is natuurlijk super fijn en lief, maar er zit ook een minder fijne kant aan en dat is dat we meestal niet zonder elkaar konden. Ik zat als een koalabeer aan haar vast geplakt en zij aan mij. Een hele poos geleden voelde ik aan alles dat ik meer ruimte nodig had om te kunnen groeien, maar omdat ik aan haar vast geplakt zat kwam ik bijna niet los. Als iemand die je zo lief is je namelijk los gaat laten, komen je eigen wonden aan het licht en die doen pijn. De ander heeft namelijk altijd als een pleister gefungeerd om jouw pijn te bedekken dit gebeurd natuurlijk onbewust. Hiermee voelde ik mijn pijn niet en zij haar pijn niet.

De druk van teveel liefde 

Als je ouder wordt verlies je veel mensen. Ze heeft haar man verloren, haar broers en zussen en nu was ook haar enige broer nog ziek en zelf voelde ze zich ook steeds zieker. Daardoor ging ze nog meer hangen aan mij en voelde ik steeds meer druk, dat terwijl ik me wilde losmaken. Je snapt dat dit geen gezonde situatie was, ik voelde me verplicht en vooral voelde ik me geplet onder haar enorme liefde die als het teveel is ook verstikkend kan werken. Alles wat je namelijk verstikt krijgt geen adem meer en gaat dood.

Losmaken doet pijn!

Ik knipte haar dus tijdelijk even los. En eenmaal losgerukt doet dat even pijn. Ik was er zelf sneller doorheen omdat ik al jaren werk aan het doorvoelen en verlichten van alle pijn in mij. Bij haar duurde het even en soms snapt ze het nog steeds niet, of ja ze snapt het wel maar voelt het nog niet zo. Ze ervaart het alsof ik haar in de steek liet en haar pijn deed, terwijl dat natuurlijk niet zo was. Doordat ze los was konden ook haar wonden gevoeld en geheeld worden en natuurlijk hielp ik haar daar later bij, maar eerst moest ze het zelf voelen zonder dat ik iets deed, anders veranderd er natuurlijk niets.

Diep voelen om pijn te helen 

Meestal moet je het namelijk eerst heel diep voelen die pijn, voordat er echte verandering komt. Ik moest zelf ook van mijn verslavende gedrag van het helpen en de ander nodig hebben afkomen en het altijd alles willen fixen in plaats van dingen er laten zijn precies zoals ze zijn met alle pijn van dien waar ook ik liever voor weg vluchtte. Ik belde haar om de paar dagen in plaats van elke dag en dat was natuurlijk moeilijk voor haar en ook voor mij want ik was het gewend en ineens had ik meer tijd en geen verplichting om te moeten bellen. Ik probeerde haar uit te leggen waarom ik dit deed. Dat ik meer ruimte nodig had en ik moest bijtanken omdat ik zo extreem moe was. Ik moest even voor mezelf zorgen en dat moest zij zelf ook leren. Mijn les was grenzen aangeven en ruimte claimen.

Leren omgaan met emoties en gevoelens in jou

Later toen de ergste pijn voorbij was leerde ik haar nog meer hoe ze beter kan omgaan met haar emoties. Vroeger werden emoties en gevoelens namelijk allemaal weggestopt en vaak nu ook nog in deze tijd, want we moeten vooral niet verdrietig zijn, niet piepen en boos zijn want daar kunnen anderen niet mee omgaan. Ook mijn tante had nog niet anders geleerd dan alle emoties en gevoelens maar stevig te onderdrukken. Ik voelde dit moet veranderen en ik leerde haar nu dat elke emotie er gewoon mag zijn en dat ze niet zo hard voor zichzelf hoefde te zijn.

Alle pijn die je voelt zit al in jou

Ik vertelde haar dat alles wat ze nu voelde haar eigen pijn en verdriet is. Pijn en verdriet die ze altijd weg heeft gestopt, omdat het er niet mocht zijn. En nu ineens werd het verband er met een ruk afgetrokken en bedekte ik opeens die wond niet meer. Ik was namelijk de pleister en het verband op haar wonden altijd al geweest. Ze had in die tijd dat ik even het contact wat minderde ook letterlijk wonden op haar been die maar niet dicht gingen en ze zat vol met verband en pleisters. Zo binnen zo buiten zeggen ze en dat is waar. Dus nu ik met haar gewerkt heb aan het helen van haar innerlijke wonden genezen ook haar uiterlijke wonden. Ik geef haar nu regelmatig healingen en doe op afstand met haar oefeningen dat ze leert hoe ze haar eigen pijn en verdriet kan laten zijn, doorvoelen en zelf kan helen.

Leer jezelf healen

Laatst was het zelf zo sterk die energie dat ze me zelfs fysiek zag en voelde terwijl ik daar echt niet fysiek was. Wat ik met haar doe is ik laat haar verbinden met moeder aarde door wortels aan haar voeten te laten voorstellen om energie en steun van moeder Aarde te krijgen. Dan laat ik het kruintje op haar hoofd openen om daar de energie binnen te laten vanuit het Universum. Zo stroomt er aan twee kanten schone energie binnen en ik vraag haar al het oude weg te sturen zo moeder aarde in zodat het kan transformeren naar schone energie. Als ze pijn heeft en ik zeg “Heb je je oefening nog gedaan”, vraagt ze me steeds “wat is ook alweer de volgorde?” zo schattig vind ik dat. en wat ik vooral mooi vind hieraan ik dat ik het niet steeds voor haar doe maar samen met haar doe, zodat ze leert dat ze zichzelf kan helen.

Zelfheling voorbij ruimte en tijd

Laatst toen we deze oefening deden had ze enorme pijn aan haar rug en dan help ik haar met naar haar pijn te gaan en die te leren voelen. We deden de oefening van het aarden en connecten met het Universum en toen we dat deden, zegt ze ineens “wow je zit gewoon hier naast me ik voel het, naaah dat is raar hoe kan dat?” En dat klopte ook ik voelde dat ik bijna fysiek naast haar zat terwijl ik gewoon thuis zat. En je moet weten dat ze helemaal niet geloofd in zweverige dingen hoor, maar haar pijn trok langzaam volledig weg. Ze kon die avond zonder pijn zitten en weer lopen. Dus zelfheling en wat hulp van mijn krachten doen voor haar wonderen. Haar wonden zijn nu dicht en ze zit ook weer beter in haar vel. Ik vind het zo gaaf dat ze op bijna 90 jarige leeftijd dit allemaal nog wil leren van mij en dat het ook nog helpt. Ik probeer haar positief te laten denken en positief te laten voelen doordat ze aan zichzelf werkt samen met mij.

Samen leren vanuit autonome en authentieke kracht

Oud en jong, wij leren elke dag van elkaar en steunen elkaar altijd, maar nu wel vanuit onze eigen authentieke kracht. Ik en zij leren om autonoom te zijn en niet meer om elkaar op te vullen maar aan te vullen. De kracht van verandering en geloven dat iets werkt zijn het grootste geschenk op Aarde en iedereen kan het. Als zelf mijn tante van bijna 90 het kan waarom jij dan niet?

 

Wat zijn jouw inzichten na het lezen van deze blog? Deel ze met me dat zou ik gaaf vinden. En mocht jij het nu ook lastig vinden om met je emoties en gevoelens om te gaan in je leven of business en wil je een boost, zodat je volle vaart vooruit kan? Vraag dan een HSP Power sessie aan en kijk wat ik voor je kan betekenen.

 

Ik wens je een hele fijne dag vandaag.

 

Met veel liefde,

 

Kristel van Lieshout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This