Ik zie het overal om me heen, mensen willen maar perfect zijn, kijken naar hoe anderen het doen, nog beter zijn, nog knapper, nog sneller, nog rijker om doelen te bereiken en het is nooit genoeg. Waarom? En wat is dit voor trend? We vergelijken onszelf altijd met anderen en dat is niet nodig als je genoeg eigenwaarde hebt. Als je genoeg van jezelf houdt, maakt het namelijk niet uit wat anderen van jou vinden. Dan ben je gewoon goed genoeg, zonder prestaties te moeten leveren.

Zelfliefde

Er wordt veel over zelfliefde gesproken, maar de meeste weten niet eens wat het nu werkelijk is en waarom we dit te weinig hebben. Dit tekort aan zelfliefde laten we namelijk vaak opvullen door spullen, aandacht van anderen, een vakantie, drugs, drank, hard werken, alles om de  leegte in jezelf, die je dus op kan vullen met zelfliefde, maar te verbloemen. Je bent dus niet werkelijk jezelf, je kloont anderen, probeert anderen te slim, te snel af te zijn om je maar beter te voelen dan de ander. Ik vind het echt een ziekte in deze maatschappij en heel erg nodig om daar wat aan te veranderen. Want waarom alleen denken vanuit eigenbelang, kijken wat er te winnen valt? Waarom niet kijken wat voor iedereen fijn is en het beste voelt?

Perfecte plaatjes

We moeten allemaal perfect zijn, het perfecte plaatje showen overal op facebook op instagram, want we zijn bang de werkelijkheid te laten zien. Te laten zien hoe jij je werkelijk voelt diep van binnen. Dat jij je eigenlijk ook best eenzaam voelt en alles maar opvult met fancy dingen of aandacht. En de reden waarom je dat doet is zodat je maar niet die leegte hoeft te vullen die je diep van binnen voelt. “Het ik ben niet goed genoeg” gevoel wat er diep van binnen zit overheerst zo vaak.  En wat als je nou leert om daar naar te kijken? Dat je werkelijk durft te kijken wat er binnen in jou gebeurd en wat je werkelijk voelt en nodig hebt, in plaats van al dat fake gedoe, om er maar bij te horen, om maar gezien te worden, om maar aardig gevonden te worden omdat je aan het perfecte plaatje voldoet. Pas dan zal je merken dat het leven een stuk makkelijker en leuker wordt. Waarom? omdat je jezelf kan zijn! Er zijn al genoeg schapen en ben nou eens origineel, trek je eigen plan, wat anderen daar ook van vinden.

Je bent al goed genoeg!!

Je bent een uniek mens er is er maar een zoals jij

Je bent al een mooi mens, daar hoef je niets voor te doen

Je bent al goed genoeg, precies zoals je bent

Ben gewoon jezelf, wat anderen daar ook van vinden!

Hou op met jezelf klein te maken en jezelf maar te vergelijken met anderen die in jouw ogen zo perfect lijken.

Niks is wat het lijkt namelijk, alles is illusie.

Alles wat mensen dragen zijn maskers om zich te beschermen, omdat ze al zo vaak aangevallen en gekwetst zijn. Ze voelen pijn. Kijk eens wat milder naar je medemens en zie dat ieder mens zijn eigen gevecht heeft in zichzelf. Geef iemand eens een complimentje zonder daar wat voor terug te verwachten. Oordeel minder en ben lief voor elkaar. Samen maken we namelijk een mooiere wereld, maar begin eens bij jezelf.

Wat zeg jij tegen anderen?

Hoe doe jij tegen anderen?

Wat denk jij over anderen?

Praat jij veel over anderen?

Zet je maskers af en ben gewoon echt!  Durf te zijn wie je werkelijk van binnen bent, daar wordt de wereld pas mooier van!

Vind je hier wat van? Gelukkig 🙂 Deelt het met me hieronder

Share This