Hevig geëmotioneerd zit ik dit te typen. Ik zat net op de chat met iemand die net haar moeder kwijt is. Ik merk dat dit echt bij me binnenkomt en snikkend denk ik ineens “wow, wat als ik mijn moeder kwijt raak? ” Ik denk na over hoe waardevol een moeder is en hoe ontzettend dankbaar ik ben dat ik de mijne nog bij me mag hebben ?
En ik hoop dat ze nog lang met me mee mag reizen op mijn nieuwe pad.Ik voel me de meest gelukkige persoon op deze aarde, want ik heb er zelfs twee, lucky me ???

Ik heb namelijk mijn moeder en mijn überlieve tante die net zoveel voor mij betekend als mijn echte moeder! Zij is er ook ALTIJD voor mij. En hoe waardevol is dat. Ik voel zoveel liefde en dankbaarheid voor mijn moeders? En als de een geen tijd heeft dat kan ik altijd bij de ander terecht. Ik besef heel goed dat niet iedereen dit zo heeft, daarom ben ik ook zo ontroerd en voel ik intens geluk, omdat ik nu ineens heel bewust het besef heb hoe het is om er zelfs twee te hebben.

Een luisterend oor, warmte en steun dat is voor mij een moeder. Iemand die je verhaal aanhoort als je verdrietig bent en iemand die naar je luistert als je mega enthousiast bent. Gewoon iemand waar je alles mee kan DELEN. Al je diepe dalen en de hoge pieken en iemand die altijd bezorgd om je is waar je ook bent. Iemand die jou kent van haver tot gort. Al je streken en gekke dingen kent. Alle mooie en minder mooie kanten van jou kent en je toch accepteert zoals je BENT!

WAUW dat is voor mij een moeder. En moeders doen altijd hun best en nee natuurlijk doen ze niet altijd alles goed, maar dat kan ook niet want, bij een geboorte van een kind zit nu eenmaal geen gebruiksaanwijzing 😉 Moeders doen er hun hele leven over om deze gebruiksaanwijzing uit te vogelen en te snappen, soms lukt dit heel goed en soms niet, maar dat is om het even. En soms hebben ze het moeilijk met al je grillen en “Eigen WIJS heid” en dat ze soms geen idee hebben waar hun kind heen gaat. Maar het mooiste kadootje wat ik van ze kan krijgen is VERTROUWEN. Vertrouwen in wie ik ben en wat ik doe, en dat is meer WAARD dan ik ooit kan zeggen in woorden.

Wat een voorrecht is het dat ik al deze mooie dingen in tweevoud heb. I am blessed ❤ Mijn geweldige lieve moeders wat ben ik blij met ze en dat ik ze nog steeds om me heen mag hebben. Mijn steun en toeverlaat. Gelukkig geloof ik in energie en weet ik dat als ze er op een dag niet meer fysiek zijn, ze in energie bij me blijven. Ik weet dat ze me zullen blijven leiden naar daar waar ik heen mag en wat de bedoeling is in dit leven. Diep respect heb ik voor mijn moeders, want was er van mij terecht gekomen als deze moeders niet had? Ik ben zo intens blij en dankbaar en voel de liefde voor ze zo stromen. Wat ik ook doe ze vinden het altijd goed en vechten altijd voor mij als een leeuw! Dat is een moeder! ❤

 

Herken jij dit? 

 

Heb je hierdoor inzichten gekregen of heb je vragen n.a.v. mijn blog?

 

Laat dan een reactie achter 🙂

Share This