Klagen is als huilen zonder tranen schreef iemand ooit en dat vond ik zo’n mooie uitspraak.

 

De boodschap die ik hierin vind is dat huilen de wonden van de ziel heelt en tranen het middel zijn. Op het moment dat je alleen maar klaagt huil je zonder tranen en heel je dus niets. Eigenlijk wil je alleen een ander opzadelen met jouw verhaal, omdat jij het zwaar hebt en er vanaf wil. Het verhaal dat je jezelf waarschijnlijk al honderd keer hebt horen vertellen aan anderen. Maar hoezo wil je klagen en hoezo wil je een slachtoffer blijven?

 

Dit is echt iets wat in mijn allergie zone zit zeg maar, mensen die klagen en niets aan hun eigen situatie willen veranderen. En nog erger willen dat een ander ze van deze misère afhelpt. Ik weet dat de mens die klaagt, eigenlijk gewoon aandacht wil en pijn voelt en gehoord wil worden, maar kan dat dan niet gewoon gezegd worden plaats van te klagen?

 

Wat je overkomen is toen je kind was daar had je geen invloed op, maar wat je nu “overkomt of aantrekt” creëer je zelf in je leven. Jij bepaalt namelijk welke gedachten je hebt en wat je doet met deze gedachten. Jij bent geen slaaf van je gedachten en als je dat wel bent kan je daar wat aan doen, zodat je vrij bent van je denken. Ontketen jezelf uit de gedachtenstroom in je hoofd, word meester over je gedachten en creëer mooie dingen in je leven. Je kan mediteren of schrijf je negatieve verhaal eens op en verbrand het, maar maak je hoofd leeg.

 

Je bent misschien ooit slachtoffer geweest, maar je hoeft dit niet te blijven en al zeker niet je ‘oude” verhalen mee te zeulen. Laat je verhaal achter je, je bent niet je verhaal namelijk. Jij bent jij, in het hier en nu, niet in het verleden en niet in de toekomst, maar in het nu.

 

Laat ik het hebben over verantwoording nemen. Als je verantwoording neemt in je leven word je de leider in je eigen leven. Dit kan je niet doen door te klagen. Klagen is alleen iets uiten wat je dwars zit en er verder niets mee doen. Neem de leiding in je leven los je oude zaken op pak ze aan, je kan namelijk op elk moment van de dag kiezen waar jij in wil zitten. Je hebt namelijk altijd een keuze wat jij van je verhaal maakt. Zie jij jezelf als een slachtoffer dat alles maar overkomt of neem je verantwoording en wordt jij jouw eigen leider?

 

Ik kan je hier mee helpen vraag een gratis Power Sessie aan en leer hoe jij jouw eigen leider wordt. Ik deel 3 gouden tips met je 

 

Lieve mens ontwaak uit de ketens van gedachten en leef weer echt van binnenuit, vanuit je hart!

 

Heb je hierdoor inzichten gekregen of heb je vragen n.a.v. mijn blog?

 

Ik ben benieuwd 🙂 Deel je ze met me?

 

Laat hieronder een reactie achter

Share This