Wat is dat toch met mijn hoofd, mijn hoofd komt steeds met herhalende gedachten dat ik nog niet succesvol genoeg ben en dat ik nog niet genoeg doe. Ik app net naar mijn mastermind groep dat ik een super gaaf idee heb om met mijn verkochte coachings pakketten niet alleen zelf veel geld te maken, maar ook om hiermee goede doelen te steunen. En echt ik heb grootse plannen en ik ondersteun goede doelen nu ook al, maar ik wil meer doen en. Waarom?  Omdat ik hou van delen en omdat ik weet hoe het is om niks te hebben, nou ja niks, ik bedoel geen centen. Ik heb gelukkig eigenlijk alles en wat je geeft, krijg je ook terug, zo werkt dat namelijk.

Het idee is elk programma en ticket wat ik verkoop om daar een gedeelte 1% ofzo weg van te geven. Waarom? omdat er zoveel in de wereld zijn die het niet zo goed hebben zoals wij dat hebben. En ja ook zonder geld hebben wij het nog goed. We hebben een dak boven ons hoofd, te eten en te drinken, warmte en noem maar op.
Wat ik ook wil gaan doen is onder andere het FES (vereniging voor Fibromyalgie en Samenleving) sponsoren per betaalde dienst die ik verkoop en SOS kinderdorpen.

Nu wilde ik dus gaan bellen of ze in ruil daarvoor reclame voor me kunnen maken. In ieder geval een vermelding in hun blad of op de website zoiets. Toen stuurde mijn buddy net. “Wat een gaaf idee Kristel om dit doel te sponsoren en hebben zij geen blad waar jij je verhaal in kan vertellen en over hoe je jij je droom leeft en onderneemt?”

En laat mijn hoofd nu met de zin komen,”Ja maar, je kan je pas laten zien als je succesvol bent “Pas als je “iets bereikt hebt” maar wat de f*ck, ik heb al mega veel bereikt joh wat is dit nou? Dus wanneer stopt mijn hoofd met het produceren van dit soort onzin. Ik ben al goed genoeg, slim genoeg, Kristel je heb een f*ing gaaf bedrijf al neergezet. Soms en dat is heel gek misschien wil mijn hoofd dat nog niet geloven.

Mijn hoofd zegt “Je hebt in je eentje, maandenlang keihard gewerkt, zo’n 60 tot 70 uur per week. Je doet alles wat je kan” En ja dat is ook zo, maar mijn hele wezen staat nog steeds ingesteld op presteren, doorgaan totdat je erbij neervalt, omdat mijn oude overtuiging zo hardnekkig is. Zinnen als “ben ik wel goed genoeg, slim genoeg, goed genoeg, slim genoeg…” Zo het lijkt wel een gebroken plaat joh. Ouderwetse uitspraak haha de jeugd van tegenwoordig zal dat niet meer snappen, maar goed.

Uit dat hoofd, het is een verhaal wat ik mezelf veels te lang verteld heb en sterker nog, het is ook niet waar! De laatste maanden heb ik gezwoegd, geploeterd ben ik gevallen honderd keer, duizend keer gestretcht tot mijn stiek weer bijna knapte, maar hé ik ben niet blijven liggen en ik ben gewoon steeds opgestaan. Doe ik enge dingen, dingen buiten mijn comfortzone? Hell ya, dat doe ik en daar word je een sterke vrouw van. Er is nog nooit iemand dood gegaan van hard werken, nou ja werken vanuit mijn hart bedoel ik dan dus. Je kan er wel bij neervallen, tja en dat deed ik ook ooit 😉

Je moet je voorstellen dat ik eerst niet eens 4 uur per dag kon werken, in de bijstand was beland, steeds opnieuw uitviel, omdat mijn lijf klaar was met alle bullshit die ik aan het doen was. Lees hier mijn leven niet leefde wat ik wilde leven, en ik dus niet naar mijn lijf luisterde. Ja dat is mijn verhaal. Eerst 10 keer erbij neervallen, letterlijk en ja dat is wel een beetje eigenwijs. Maar he eigen wijsheid is de beste wijsheid zeg ik altijd.

Fibromyalgie, HSP noem het maar op, maar hé ik leef en ik sta op, ik ben een mooi leven aan het creëren, gewoon omdat ik een ijzersterke wil heb. Mijn WHY is ook sterk genoeg. Een sterke waarom zal er altijd voor zorgen dat je succes krijgt. Je kan succes gewoon afdwingen, alleen niet in het tijdsbestek dat ik voor ogen had. Dus neem een kleine stap en vele kleine stapjes maken uiteindelijk een hele grote stap. Als ik hieruit kan komen kan iedereen dat!

Ik ken de klappen van de zweep, de oordelen, het afgewezen gevoel, het niet slim genoeg voelen, het “altijd maar doorgaan totdat je er bij neervalt” syndroom. Het heeft me flink gewaarschuwd allemaal en nog steeds sta ik op, ben ik er, huil ik, ben ik boos, voel ik me geïrriteerd, maar hé ook dat hoort erbij. En nee niet alles loopt op rolletjes, verre van zelfs, maar ach als ik dit aan kan, kan ik alles aan.

Dus mensen als je iets wil veranderen in je leven dan kan dat elk moment van de dag. Succesvol zijn begint met doorzetten, niet opgeven als het moeilijk wordt en met lief zijn voor jezelf als het tegen zit. Begin dus gewoon en zet door en geef niet op als het moeilijk wordt, want oh ja moeilijk dat wordt het soms, dat is leven! Neem verantwoording voor jezelf en verander jezelf en probeer niet om anderen te veranderen. Dit kost namelijk zoveel energie en het lukt je toch niet. En is spreek uit ervaring hoor 😉 Ze zeggen niet voor niets. Verander de wereld en begin bij jeselfie 😉

Dus wanneer is goed, goed genoeg voor jou? En waar neem jij genoegen mee? Wanneer stop je ermee om jezelf gek te maken en jezelf niet goed genoeg te vinden en wanneer laat jij de overtuiging die ik ook had los? “Ik ben niet goed genoeg, niet slim genoeg, niet genoeg , niet slim genoeg…eigenlijk van alles en net niet genoeg”

Pfff daar word je zo moe van, zonde van je tijd. Belangrijke tip Laat gehechtheid aan het resultaat los. Laat los wat anderen van jou vinden en LEEF! En die vreselijke zin…Mensen zullen wel denken dat… die ken je vast ook wel. Nou ik heb er allemaal mee afgerekend. Het is tijd voor mij en tijd om succesvol te zijn. En als jij wil is het dat ook voor jou, wat jij wilt bepaal je namelijk zelf, zo simpel is dat!

 
Het is tijd om voor jezelf te gaan staan. Alles wat je doet het blijft met vallen en opstaan vergeet dat niet. En onthoud, lopen leerde je ook niet in 1 dag toch?

Wil jij ook succesvol zijn en loop je ook tegen de dingen aan waar ik tegenaan liep en wil je weten hoe ik hier gekomen ben? Ik kan het je leren!

Wil je weten wat er voor jou mogelijk is?

Vraag dan een gratis power sessie aan waarin ik je tips geef om voor jezelf te kiezen.

Succes begint met kiezen voor jezelf!

 

Share This