“Jij bent ook NIET gemaakt om in een kooitje te zitten en je aan te passen toch?”

Als je geboren wordt, ben nog een onbeschreven blad, je ouders en omgeving zorgen voor je input, maar dan ga je naar school en daar begint het conditioneren, ook wel het kneden van jouw mind. Want jij moet net als ieder ander in een hokje passen in “het maatschappelijke systeem”. Je moet leren luisteren, je moet stil zitten, je moet jezelf aan de regels houden, waarvan je denkt “Ja, maar waarom moet ik deze onbenullige regels voldoen? ” Je moet je vinger opsteken voordat je wat mag zeggen, je mag pas praten wanneer dat gevraagd wordt en je pauzes worden voor je bepaald. Echt super irritant eigenlijk, want jij als HSP verliest dan al vroeg de controle en je spontaniteit en op den duur raak jij jezelf kwijt. Dit komt omdat jij je heel je leven maar hebt aanpast aan de buitenwereld, want dat is zo fijne eigenschap van hooggevoeligheid, empathisch zijn en je fantatisch kunnen inleven in de ander. Tja dat maakt dat jij je aanpast aan anderen en het systeem. Hiermee komt wat jij zelf wil volledig in de verdrukking en ben jij niet meer jezelf. Tja, omdat je in dit verdomde systeem moet passen en moet voldoen aan de regels. Het mooie is dat wil je zo graag, want je wil aan de anders verwachtingen voldoen, omdat het zo hoort. Maar dit ben jij niet, jij kan daar gewoon niet aan voldoen en vaak lukt het ook niet meer.  En eerst had je al die regels op school en de regels van je ouders en nu waarschijnlijk ook nog de regels van je baas en dat voelt zo beklemmend. Er wordt zoveel van je verwacht en dat voelt super vervelend. Zwaar vermoeiend toch al dat moeten? Je wilt liever in jou eigen tempo werken en je eigen regels bepalen, dat werkt gewoon beter voor jou toch?

“Maar jij als HSP past NIET in dit systeem, jij wilt vrij zijn, je eigen ding doen, weet je wel”

Heb jij nou ook altijd al het gevoel gehad dat jij NIET in dit *piep* systeem paste? Omdat jij anders dacht, anders was en je anders voelde? Voelde jij je vroeger in de klas ook al anders dan de rest? Je kon niet stil zitten op school, jouw gedachten dwaalden continu af, omdat jij  je verveelde of omdat jij het onderwerp gewoon saai vond en je eigenlijk al die theorie maar onzin vond en daarbij bleef het toch niet echt hangen. Ja waar heb je al die shit voor nodig zoals geschiedenis en aardrijkskunde nu we toch google hebben, dat voelde je toen al dat het zo nutteloos was. Voelde jij je ook blauw terwijl de rest rood was en probeerde jij je maar aan te passen, omdat je het laatste wat je wilde buiten de groep vallen was. En kreeg jij ook zo vaak op je kop omdat je zo gezellig aan het kletsen was, want tja dat is nou eenmaal wat je graag doet. Ennnn dan kreeg je weer een waarschuwing van de leraar en werd er gezegd “Klets niet zoveel!” of moest je de klas weer uit” Terwijl jij gewoon lekker enthousiast was en gewoon eigenlijk wilde kletsen met je klasgenoot naast je. Gewoon lekker socialisen heet dat, maar ja dat snapten die leraren niet. En ken je dat ook nog, dat jij je steeds maar moest inhouden en je werd gevraagd om rustig te zijn en je je dan maar weer terug ging trekken. Nou dat dus echt vet irritant he? Eigenlijk mocht je toen al niet gewoon compleet jezelf zijn toch? Je werd niet gezien en niet gehoord en dat deed pijn, je voelde je afgewezen. Herken je dit gevoel ook in je werk wat je nu doet? Dat je nog steeds niet gezien en niet gehoord wordt en steeds in de aanpassing gaat en eigenlijk bij jezelf denkt “he gadver, doe ik het weer, want ja jij bent gewoon een kameleon en dat wil je niet meer toch?

Vergeet jij jezelf op nummer 1 te zetten?

Daarbij ben je ook gewoon heel aardig en je wilt het altijd goed doen voor iedereen en dat is ook mooi maar soms vind je dat vreselijk. Dit komt omdat je dan vaak jezelf vergeet op 1 te zetten. Dit is zijn dan ook kenmerken van een HSP natuurlijk. En ken je deze dan, dat je je mega verveelt op je werk, omdat wat jij doet eigenlijk gewoon te simpel is en je eigenlijk weet dat jij veel meer in je mars hebt dan dat er nu uitkomt, Dat je bang bent voor meer verantwoording omdat je denkt dat je het niet kan, je niet slim genoeg bent of niet goed genoeg en je bang bent als je wel hogerop komt je jezelf voorbij loopt. Omdat er dan nog meer van je ge-eist wordt. En dat je dan vervolgens teleurgesteld bent dat je maar niet hogerop komt. En dan de gedachten hebt shit, niemand ziet, hoort of schat me op waarde. En waarschijnlijk ben je iemand die zichzelf helemaal uit de naad werkt en toch ziet nog steeds niemand dat. Heb je door de werkdruk klachten van oververmoeidheid, hoofdpijn, vast zittende spieren in je nek en schouders en steven je eigenlijk, als je zo door gaat, op een burnout af. En eigenlijk heb je ook geen zin meer om naar je werk te gaan, liever wil jij voor jezelf beginnen, zodat jij het zelf kan bepalen wat je doet en hoe je dat doet. Vrijheid ten top toch.  Zo is dat herkenbaar of niet? En ja “wat dan nu?” denk je vast? Het kan ook anders dat weet ik inmiddels en dat kan ik jou uiteraard ook leren. Ik kan je helpen om je leven anders te laten verlopen en je leren hoe je met deze situaties om kan gaan, zodat jij weer sterk in je schoenen staat en nog veel belangrijker, weer echt het gevoel hebt dat je leeft en weer happy bent, omdat jij je eigenschappen die bij HSP horen als kracht gaat inzetten. Niks geen “zwak vogeltje” gevoel meer als het even niet mee zit, niet dat jij dat ooit was, maar dat voelde misschien soms wel zo maar dat is je aanpraat of je praatte het jezelf aan. Daarom is het o zo belangrijk om die kracht die in jou zit aan te boren, zonder struggling, maar gewoon moeiteloos inzetten en naar buiten brengen die hap:)

Het kan dus ook anders. Zou je willen…

  • Dat je wakker wordt vol energie en denkt, Yes weer een fijne nieuwe dag!
  • Dat je kan zeggen wat je werkelijk voelt, zonder aan te passen
  • Dat je vol positiviteit zit en fijne positieve mensen aantrekt
  • Dat je van binnen gewoon rust voelt
  • Dat je goed bij jezelf kan blijven
  • Dat je geen last meer hebt van de stemming van anderen
  • Dat anderen je horen en je zien voor wie jij bent en wat jij wilt.
  • Oftewel dat jij je gewoon weer MEGA happy voelt en weer lekker in je vel zit!

Yes, Kristel ik wil wel eerst zo’n GRATIS power sessie!

<div class="_form_3"></div><script src="https://kristelvanlieshoutcoaching.activehosted.com/f/embed.php?id=3" type="text/javascript" charset="utf-8"></script>

Mijn missie

Mijn missie als HSP en Mindset coach is om jou als bewuste en ambitieuze HSP vrouw te helpen om helemaal jezelf te kunnen zijn en jou te leren hoe jij jezelf beter kan uiten. Hoe jij beter bij jezelf kan blijven zonder steeds in de aanpassing te gaan en jezelf te verliezen. Dat jij kan accepteren wie je bent in je kern en kan leven vanuit vertrouwen en dat het leven geen gevecht hoeft te zijn. Zodat alles wat je voelt er mag zijn en je het niet maar weg stopt omdat je dat zo geleerd hebt. Hierdoor vind je de eenheid, liefde en verbinding in jezelf weer terug.  Leer je luisteren naar je intuitie, ga je meer en meer jezelf helen en leven van binnenuit, vanuit je hart en je intuitie. Leer ik je de leegte in jezelf te vullen zonder dat je daarvoor de ander nodig hebt om je te bevestigen. Van overleven naar leven in flow, wat bij jou past. Wat trouwens niet wil zeggen dat alles dan maar altijd gemakkelijk gaat he maar dat snap je vast 😉 We blijven allemaal mensen.

Je eigen leven creëren, I love it!

Lees mijn verhaal en hoe ik dat doe 🙂

Ik paste dus ook niet zo goed in “het systeem” ik paste mezelf maar continu aan door mijn hooggevoeligheid. Aan alles en iedereen eigenlijk. Ik voelde me net een kameleon en dat was ik zo zat. Van buiten deed ik altijd mega vrolijk en van binnen voelde ik lees meer

 “Liefde begint met kiezen voor jezelf “

 “Word de architect van jouw eigen leven en laat mij je helpen om de schets met je te maken”

Hoe ga jij nu verder?

 

Waarschijnlijk denk je “Ja Kristel, hoe moet ik mijn situatie dan veranderen, want ik weet niet waar ik moet beginnen“. En dat snap ik als geen ander hoor, want jaren geleden stond ik er net zo voor als jij, maar ik weet hoe je verder kan komen in je leven en ik weet dat als je dit alleen doet het een lastige en lange weg kan zijn. Ik weet ook dat jij je erg alleen kan voelen, omdat je het idee hebt dat niemand je echt begrijpt en omdat jij je zo anders voelt. En diep van binnen wil jij ook wel veranderen alleen jij weet niet hoe en ook niet waar je moet beginnen en misschien ben je wel een beetje bang zelfs. Maar 1 ding is heel duidelijk, zoals je leven nu is zo wil je het echt niet meer toch? En je weet inmiddels ook uit ervaring dat je er alleen niet komt en dat je eigenlijk stiekem wel hulp wilt, maar je het lastig vindt om deze ook daadwerkelijk te vragen. Ik snap wat je voelt, ik had dat ook en dat is helemaal niet erg.

Ik wilde het ook allemaal zelf doen, maar dat is zwaar en uiteindelijk zal je ook vastlopen door burnout of andere lichamelijke klachten. Dus hoe lang wil jij jezelf nog wijsmaken dat het wel goed komt zonder hulp? Wat heb jij nodig om uit deze ratrace te komen? Wanneer is het genoeg voor jou en wil je stoppen met die kameleon te zijn? Of wacht jij het nog even af, totdat het echt niet meer gaat? Totdat je onderuit gaat en uit de running raakt net als ik deed. Nee toch? Jij pakt het hopelijk anders aan dan ik deed. Wanneer jij geen keuze maakt blijft alles bij het oude en zal er niets veranderen en dat is niet wat je wilt toch? Kijk ik kan je leren hoe je anders in je leven komt te staan, maar jij moet wel de eerste stap zetten 🙂 Dus ik zou zeggen meld je aan en begin aan je een nieuwe jij en krijg een leven zonder het gevoel steeds te moeten vechten 🙂 Klinkt dat goed? Meld je dan aan voor een gratis power sessie en kom erachter hoe ik je kan helpen. Ik geef je alvast een paar tips die jouw verder helpen naar vrijheid en een versie van jezelf waarin je echt volledig jezelf kan zijn,  zonder beperkingen. Hoe fijn is dat?

 Dus wat denk je ervan? Zullen we het maar doen?

Of twijfel je nog? Lees dan de ervaringen van anderen

Twijfel is niet nodig hoor, let’s do this together 🙂

Contact gegevens

Tel: 06 – 510 298 42 E-mail: info@kristelvanlieshout.nl KVK: 68319673 Rek: NL 82 RABO 0317 2690 89

Share This