Aantrekken en afstoten in liefdesrelaties

 

Als je zoveel van iemand houdt en het lukt maar niet om samen te zijn doet dat zo’n pijn. Je wilt diegene koste wat kost in je leven hebben, maar het trekt je zo leeg dat het niet gezond voor je is en dan mag je weer even loslaten en voor jezelf kiezen. Dit soort relaties zorgen ervoor dat je bij je kern komt en daar kan aanpakken wat er al zo lang zat.

Als je heel diep van iemand houdt kan iemand je steeds triggeren op al je pijnen. Telkens zullen alle wonden en trauma’s  zichtbaar worden als je bij elkaar bent. Het kan heel vermoeiend zijn, maar het is ergens ook nodig. Juist omdat het opgelost moet worden, zodat jij jezelf nog vrijer gaat voelen in wie jij bent en waar jij voor staat. Zowel in jouw leven als in jouw business, want die twee zijn zoals alles dat is onlosmakelijk verbonden met elkaar.
 
Je komt iemand natuurlijk niet zomaar tegen. Het heeft altijd een hoger doel om je te leren los te maken van oude patronen. Het aantrekken en afstoten dient namelijk een doel. Het laat jou zien waar in jezelf jij nog niet vrij bent van belemmeringen en trauma en waar je nog mag opruimen in jezelf. Pas als je dit kan masteren zal jij je vrij voelen op elk vlak. Relaties zijn de mooiste en grootste spiegels. Ze doen vaak mega veel pijn, maar ze zijn er om je te helpen op het juiste pad te komen en te blijven. Als een soort richtingaanwijzers. Ze dagen je uit en testen je of je sterk genoeg bent op je pad te blijven waar jij op zou moeten lopen om de beste versie van jezelf te kunnen zijn.                 

Opruimen wat jou dwars zit is nodig voor groei

Om echt los te komen van bepaalde patronen of gedrag wat jou dwars zit ga je diep naar binnen. Kijken wat jou niet meer dient in dit leven en kijken wat jou nou echt tegen houdt om echt voluit te leven. Je gaat steeds meer opruimen om zo bij jouw kern te komen. Daar waar jij je oerwond verborgen hebt zitten. De vaak verwaarloosde ondergestopte oerwond.

De wond die het meeste pijn doet. Die mag jij gaan aankijken en gaan verzorgen. Pas als jij dit kernprobleem, trauma, pijn of verdriet hebt aangepakt en verzorgd hebt kan je volledig helen en vrij zijn van pijn en gedrag wat je niet meer wilt en je dwars zit. Zolang jij niet oplost waar je echt last van hebt blijven anderen je steeds triggeren en blijf je hangen in hetzelfde stuk waar je dan maar niet uit komt. Je blijft hierdoor ook steeds situaties creëren die je helemaal niet meer wilt en die jou ook niet dienen in je hogere doel hier op aarde.

Het belangrijkste is dat jij jouw oude patronen gaat doorzien en dat jij je er bewust van wordt. Patronen die niet gezond voor je zijn en jou belemmeren om te helen. De ander doet jou namelijk geen pijn of verdriet maar maakt het wel zichtbaar en voelbaar, zodat jij het kan opruimen. Niet fijn, maar wel nodig. Je hebt ook mensen die je wonden lekker bedekken, waardoor je er niet naar hoeft te kijken omdat je de wond niet voelt. Daarom heb je juist mensen nodig die je triggeren om te kunnen voelen wat er nog zo’n pijn doet, maar je moet er wel open voor staan.

Opnieuw op elkaars pad komen gebeurd als het tijd is

 

Vaak kom je later weer terug op elkaars pad als dat nog nodig is. Zolang het patroon en de pijn niet uitgewerkt is blijf je elkaar aantrekken. Soms weer dezelfde persoon of soms een ander persoon met dezelfde thema’s en dezelfde energie maar dan met een andere naam. De reden dat dezelfde persoon terug keert of een persoon die dezelfde vibes heeft is om jou te helpen herinneren dat het patroon er nog zit. Als het patroon opgelost is kan je door naar de next level van groei. Je hebt het probleem, de pijn, de angst dan getransformeerd naar kracht.

Als je dezelfde persoon weer aantrekt kan je  gaan voelen en ervaren of er al genoeg dingen geheeld zijn om wel samen te kunnen zijn. Dat kan alleen als je allebei aan je wonden hebt gewerkt. En om samen te kunnen groeien en te kunnen co-creëren moet je op 1 level zitten. Zit je nog steeds in pijn en drama dan trek je elkaar weer opnieuw naar beneden. Ben je beide meer geheeld dan kan je elkaar upliften.
 
Het is een enorm groot proces en het kost tijd en energie en de bereidheid om het met jezelf en elkaar aan te gaan. Soms kan het zijn dat je allebei nog flinke wonden hebt of dat de een al meer geheeld is en het toch te heftig zijn voor allebei of voor een van de twee om samen te zijn in elkaar buurt. Degene met de meeste pijn zal dan tijd voor zichzelf moeten nemen om te gaan voelen wat er nu zoveel pijn en energie kost en dat zelf op moeten lossen. 
Meestal kan je dat niet samen mits de een vrij is van pijn en sterk genoeg is om niet meer in het drama van de ander mee te gaan. Niet meer mee gaan in het trauma en drama van de ander helpt de ander ook om los te komen van drama. Dus voel of je hierin sterk genoeg kan zijn en gun de ander tijd en ruimte om te helen terwijl jij ook goed bij jezelf blijft.

                                                                                              Hoe stop ik het aantrekken en afstoten

 

Als je echt te moe wordt en het kost je teveel tijd en energie stop dan tijdelijk met de relatie of wat voor vorm van contact dan ook. Je moet even los komen van de ander om met jezelf te kunnen zijn en je kan de ander op dat moment ook niet steunen of er voor diegene zijn. Je moet dan beide naar je eigen stukken gaan kijken en voelen wat er geraakt en getriggerd is.

Zo kan jij jezelf weer een stukje te herstellen voordat je weer op elkaars pad komt om vervolgens weer uit te testen hoe je ervoor staat.  Het in contact zijn met de ander is eigenlijk een graadmeter om te kijken hoe gewond of geheeld je je voelt. Je moet alleen allebei bereid zijn om het zo te willen en elkaar te helpen door ook af en toe uit elkaar te zijn en te helen.
 
Als de ander dan vervolgens weer opnieuw in je leven komt, kijk dan goed uit wanneer er weer struggle en drama ontstaat. Als je het patroon kan zien en voelen kan je er bewuster naar handelen. Bijvoorbeeld door uit het drama te stappen als de ander geraakt wordt. Het is goed om gewoon naar jezelf te kijken en voelen wat er in jou gebeurd als de ander in zijn of haar drama schiet. Voel dan vooral wat jij nodig hebt en spreek het uit. Als de ander dat niet aankan, spreek het dan uit naar je vrienden. Zonder te klagen, maar gewoon oprecht voelen wat je voelt. Daar waar jij nog opvulling zoekt, bevestigd moet worden of de wond nog niet kan aankijken en doorleven, is er nog werk aan de winkel.
 
Zorg er ook voor dat je een objectieve vriend, vriendin of coach hebt zodat die mee kan voelen waar jij nog vast zit en mag helen. Degene waar je de struggle of drama mee ervaart kan jou niet adviseren, want die kan de situatie niet helder zien omdat diegene ook vanuit zijn of haar eigen trauma kan praten waarin ze verstrikt zijn geraakt. Dit zijn de zogenoemde blinde vlekken. Die jij ook en de ander ook en daarom is het zo belangrijk dat je iemand anders die het kan overzien inzet hiervoor om je te helpen. Als je ondanks je eigen pijn de ander kan blijven zien voor wie hij of zij is zonder oordeel of verwijt dan ben je er. Dus de ander écht zien en voelen inclusief de pijn die ze voelen dan kan je alles samen aan. Als dat  nog niet zo is, werk dan eerst aan jezelf en kies voor jezelf en geef de ander dan ruimte om te helen. Diegene komt dan terug als het tijd is.

                                                   

Oprechte liefde kan pas ontstaan als jij je eigen triggers oplost

Ik geloof echt dat als de liefde oprecht en groot genoeg is je elkaar telkens weer opnieuw vindt in vriendschap of in een romantische relatie. Zolang jij niet meer vervalt in oude gedrag en de ander ook niet zal het mogelijk zijn om samen te zijn. Oud ongezond en co-dependent gedrag afleren is een hele klus. Nieuw gezond gedrag aanleren kost tijd en energie en je kan ook niet verwachten als je veel mee hebt gemaakt in je leven dat je wonden zomaar opgelost zijn. Dus ben vooral liefdevol voor jezelf en ook voor de ander. Zolang er compassie is voor elkaar en je dat diep kan voelen kan elke vorm van relatie weer opnieuw ontstaan. Vrij van pijn en vrij van trauma. Zeg zeggen vaak waar een wil is, is een weg en dat is ook altijd zo. Een bepaalde vorm van de relatie is niet belangrijk, het feit dat je bij elkaar kan, wil en mag des te meer. De tijd zal uitwijzen of de innerlijke oerwond al genezen is en samen zijn als aanvulling zal voelen en niet meer als opvulling.

 
Zit jij als sensitieve ondernemer ook regelmatig met dit probleem? Dat je wel kan en wil zijn met de ander maar dat het niet lukt en heb je hierbij hulp nodig? Laat het me dan weten en vraag een power/healing sessie aan zodat we kunnen kijken welke ongezonde patronen jij nog op te lossen hebt, zodat je iemand kan aantrekken waar je mee kan, wil en mag zijn.
Heb je nog vragen of reacties naar aanleiding van deze blog, post ze hieronder dan.
 
 
Liefs en heb een fijne dag
 
 
Kristel
 
 
 
 
 
 
 
Share This