Ik kan wel huilen zo bevrijdend voelt het nu.

De dag dat mijn lichaam het af liet weten, of liet mijn lijf zich juist horen?
Eerst was ik boos op mijn lijf, en nu ben ik het enorm dankbaar! Dankbaar omdat het precies aangeeft wat het nodig heeft! Aandacht ja dat is het woord, pure aandacht.
Maar gaf ik het dan geen aandacht? Ja natuurlijk wel, alleen maar negatieve aandacht, want ik was boos op mijn lijf, boos omdat ik niet kon doen wat ik wilde. Nu luister ik beter naar mijn lijf, omdat ik me meer bewust ben van dat wat het aangeeft en nodig heeft en kan ik juist doen wat ik wil
🙂 maar is het alleen luisteren naar je lijf of ook naar je gedachten?? Laat ik je vertellen allebei is nodig om verder te komen in je leven.

Hoe heb jij dat dan gedaan? Nou gewoon, observeer voor 1 dag eens je gedachten. Ik weet zeker dat je schrikt hoe vaak deze negatief zijn in wat je jezelf steeds verteld. Toen ik nog een relatie had begon ik ’s ochtends als ik wakker werd te vertellen waar ik allemaal pijn had. OMG alsof mijn vriendin daar op zat te wachten. Ik somde een heel lijstje op en nou ik kan je vertellen dat was me een grote lijst. Ik heb pijn in mijn schouders, ik heb pijn in mijn rug, oh wat zit ik toch vast, mijn grote teen doet zeer en mijn kleine ook en ga zo maar door.

Toen ik ging beseffen hoe negatief ik eigenlijk mijn dag zo begon, begon ik me te realiseren dat dit het verhaal is wat ik mezelf steeds vertelde. Ik ging anders tegen mezelf praten zowel voordat ik ging slapen en ook als ik wakker werd. Ik merkte dat het gewoon een gewoonte werd om zo tegen mezelf te praten. Dus als ik zelf uitmaak hoe ik tegen mezelf praat dan kan het beter maar heel positief zijn.

Ik ben 30 dagen lang elke avond en elke ochtend een ander ritueel gaan toepassen. Ik ging elke dag 3 positieve dingen tegen mezelf zeggen waar ik dankbaar voor was. Elke ochtend en elke avond. En weet je, dat ging niet zo makkelijk merkte ik, omdat al mijn gedachten zo negatief waren en mijn brein zo is geconditioneerd dat ik heel moeilijk op 3 simpele dingen kwam die positief waren? Dus ik begon met simpele dingen zoals, bedankt dat ik een dak boven mijn hoofd heb, bedankt dat ik gegeten heb vandaag, bedankt dat ik fijne vriendinnen in mijn leven heb, bedankt dat mijn ouders nog leven. Je kan het zo simpel maken. Wat ik merkte was dat na een aantal dagen het wat makkelijker werd om dingen te verzinnen waar ik dankbaar voor was. Kun je nagaan wat het doet als je dat doorzet

Ik heb wel eens gelezen ergens de eerste zin die je tegen jezelf of de ander zegt als je opstaat en de laatste zin die je tegen jezelf of de ander zegt zijn cruciaal van hoe jouw leven er nu uit ziet.

dus geef jezelf een positieve start en een positief einde van de dag en het doet wonderen 🙂

Ik zou zeggen test het uit en laat me weten hoe het jou bevalt

 

Heb je hierdoor inzichten gekregen of heb je vragen n.a.v. mijn blog?

 

Laat dan een reactie achter 🙂

Share This