Alles begint bij zelfliefde

Alles begint met zelfliefde, volledig in verbinding kunnen zijn met je Zelf. Dat stuk in jou wat volledig autonoom is en wat volledig heel is. Meestal voelen we deze heelheid niet meer, omdat we zo gedisconnect zijn en vervreemd zijn geraakt van ons eigen innerlijke Zelf.
 
Meestal zijn we namelijk met anderen bezig en met alles in de buitenwereld en nemen we niet de tijd om in onszelf aanwezig te zijn, want ja dat is maar niks doen en daar ben je niet voor gemaakt, want we willen vooral veel doen en niks missen. Hierdoor missen we connectie met ons Zelf. Vaak gebeurd dit omdat het nou eenmaal is aangeleerd of omdat je je eigen pijn niet wil voelen en aankijken, maar dit laatste daar ben je je nog niet altijd van bewust. Ik weet dat het zo is, want dat heb ik heel erg vaak ervaren.
 

Je innerlijke huis

Je innerlijke huis is het meest belangrijke wat we hebben. Thuis zijn in jezelf is de basis, maar meestal vinden we het lastig daar te zijn, omdat in jou daar ook vaak alles zit wat jij niet wil voelen. Pijn, verdriet, angsten en noem maar op. Dat is waarom we weg gaan van huis, ons eigen innerlijke huis. We verlaten onszelf continu en dan vinden we het gek dat als je thuis komt, je eigenlijk een puinhoop aantreft die je niet wilt zien. Dat is waarom we dan weer met anderen bezig gaan zijn, vluchten in relaties, sporten, werken en noem maar op om eigenlijk de puinhoop te ontvluchten. 
 
Wanneer was het voor jou voor het laatst dat je echt thuis was en dan bedoel ik thuis in jouw Zelf? Dat je gewoon volledig met jezelf kon ZIJN op diep niveau. Je zelf weer echt kan voelen, volledig.
 

Je niet thuis voelen in jezelf en niet op deze aarde

Hoe lang is het geleden dat jij je eigen thuisbasis bezocht? Heel veel HSP’s voelen zich niet thuis, niet thuis hier en niet thuis in zichzelf. We komen van een plek waar het volledig liefde en licht is en waarom zwaarte geen plek heeft en dat dus ook lastig is om te voelen en ervaren. Als we dan toch in ons aardse lichaam moeten vertoeven kunnen we maar beter zorgen dat het fijn voelt toch? Dit vergt alleen wel veel tijd en innerlijk werk, maar na een tijd gaat het lichter voelen en ga je meer je thuisbasis voelen, jezelf dus en waar jij vandaan komt, de bron. Als jij alles oplost in jezelf kan je dit ook andere mensen weer leren en zal je merken dat we allemaal lichter worden.
 
In de afgelopen jaren heb ik zelf ook veel aan dit thema van thuis zijn in jezelf gewerkt en echte diepe onvoorwaardelijke liefde voelen voor mezelf. Alle pijn en verdriet omarmen en loslaten, zodat je ook weer echt mag genieten van jezelf en van je leven. Dat proces is ongoing en daar zit ik ook regelmatig middenin, maar het verwerken gaat steeds sneller. 

Beter met jezelf connecten

Hier zal ik je wat tips geven die je gaan helpen om beter met jezelf te connecten en echt volledig thuis te komen
Stap 1 Ga eens met jezelf zitten en stel jezelf eens de vraag Wat heb ik nu ECHT nodig?
Stap 2 Schrijf dit eens op of spreek het eens in op een voicememo en luister dit terug.
Als je geen idee hebt wat je nodig hebt, schrijf dan eens op of spreek in wat je echt niet meer wilt, dan weet je meestal ook meteen wat je dan wel echt wilt.
 
Omdat dit zo’n groot thema is en zoveel mensen hiermee worstelen heb ik besloten hier een training en workshop van de maken om mensen te leren hoe je weer echt diep met jezelf kan verbinden en hoe jij weer echt thuis komt in jezelf. Dat jij weer helemaal oké kan zijn met wie jij werkelijk diep van binnen bent en dit ook zo kan voelen, want je bent het vergeten en nu zoek je hier steeds opnieuw naar. Naar vervulling in jezelf en ook in de buitenwereld.
 
Heb je interesse in de workshop “Beter Verbinden Met Jezelf”  klik dan even hier en leer hoe je dichter bij jezelf kan komen
Share This