Wat is een nieuwe wereld eigenlijk?

“Een nieuwe wereld kan pas ontstaan als jij je pijn er kan laten zijn en kan transformeren naar geluk.”

Een nieuwe wereld er wordt veel over geschreven en over gesproken. Wat is nu een nieuwe wereld eigenlijk? Voor mij is een nieuwe wereld een wereld waarin mensen met elkaar leven vanuit liefde en verbinding. Vanuit overvloed leven en delen en waar er voor iedereen genoeg is, dat mensen iets doen uit liefde voor elkaar en niet om er iets voor terug te krijgen. 

Een wereld vol onvoorwaardelijke liefde ipv hebberige claimende en verstikkende liefde. een wereld waarin je vrij en volledig jezelf kan zijn met alles wie en wat jij bent <3

We verlangen allemaal naar liefde en verbinding

In de nieuwe wereld is geen plek meer voor haat, jaloezie, afgunst en armoede. Het is een plek waarin we met elkaar delen en allemaal genoeg hebben, omdat we helemaal niet zoveel nodig hebben als we denken. Wat we allemaal nodig hebben is liefde, warmte en verbinding in onze harten. Dan voelen we dat we echt leven. Geen uiterlijke schijn, maar echt diep voelen dat je leeft in jezelf en met elkaar.

Wat we nu allemaal zoeken en tekort komen is liefde, warmte en verbinding. We zijn allemaal in onze hoofden gaan leven, afgesloten van de pijn die er van binnen zit en schreeuwt om geheeld te worden. De meeste van ons zijn nog kleine kinderen van binnen die diep gewond zijn en continu reageren vanuit hun eigen pijn. Zolang je nog geraakt wordt door anderen is er nog innerlijk werk te doen. Vaak luisteren mensen niet naar hun eigen signalen, omdat ze ervan zijn afgesneden. Ze willen niet meer voelen. Een muur om het hart bouwen dat is wat er dan gebeurd om maar niet meer gekwetst te worden.

Niet meer willen voelen

Mensen willen niet meer voelen, omdat we dat te moeilijk en te zwaar vinden als ze erachter komen wat er allemaal nog zit aan oud zeer. Alles moet altijd maar makkelijk gaan en met een quick fix opgelost zijn, maar zo werkt het leven niet.

Als je echt blijvend geluk wil hebben, moet je beginnen met jezelf gelukkig te maken. Zonder geld, zonder spullen gewoon alleen jij. Geluk is accepteren dat elke situatie leuk of niet leuk je helpt om te groeien. Geluk is door je diepste shit heen gaan, deze aankijken en doorvoelen. Daarna kan je het pas gaan loslaten en volledig geluk echt diep ervaren.

Oprechte zelfliefde is nodig voor eigenwaarde

Waar het vooral aan ontbreekt in de maatschappij is ZELFLIEFDE en dan bedoel ik echte oprechte zelfliefde die diep vervullend is. Niet de narcistische lege huls, maar gevuld zijn van jezelf en door jezelf. Narcistische zelfliefde is alleen maar aan de buitenkant en is niet oprecht van de binnenkant. Oprechte liefde is namelijk vrij en onafhankelijk en heeft niets met de ander te maken. Je kan de ander ook niet liefhebben als jij jezelf niet echt lief hebt. 

Waarom moet de ander jouw eigenwaarde bevestigen, waarom kan je dat niet zelf? Waarom hou je niet van jezelf? Waarom gun jij jezelf niet het allerbeste? Verdien ik dat niet? 

Dit zijn vragen die mij lang hebben bezig gehouden, het antwoord is dat je niet genoeg van jezelf houdt als je een ander nodig hebt om jezelf goed genoeg te voelen. Het is nodig om jezelf goed genoeg vinden en van jezelf houden anders houdt geluk nooit stand. Jezelf kunnen opvullen met alles wat je echt nodig hebt.

Als jij kan omgaan met de golven van het leven en je er niet meer door laat wegslaan dan ben je in steeds op elk moment in een staat van gelukzaligheid. Als je zowel pijn en vreugde er kan laten zijn ben je er.

Overkomt het leven je of creëer je het zelf?

Als jij bewust wordt van het feit dat het leven je niet overkomt, ga je anders kijken. Je creëert namelijk alles zelf. Dit gebeurd vaak onbewust, maar je kan er dus voor kiezen om bewust te gaan creëren. Vaak is alles wat we onbewust gecreëerd hebben en niet fijn voelt, gecreëerd vanuit de slachtofferrol en dus vanuit het innerlijk gewonde kind in jou.

Als je dat eenmaal beseft en je kiest er steeds vaker voor om hier uit te stappen en liefdevol voor jezelf te zijn neem je verantwoordelijkheid voor je eigen innerlijke gewonde kind. Door verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf en je eigen leven ga je anders kijken naar dingen en ga je dingen ook anders ervaren. Je geeft niemand meer de schuld, want je bent zelf verantwoordelijk.

Verantwoordelijkheid dragen voor jezelf

 Mensen die deze verantwoordelijkheid niet willen dragen schuiven dat af op anderen en blijven de schuld bij anderen leggen. Dit is niet terecht de ander doet jou geen pijn, de ander laat jou alleen je pijn zien en voelen die al in jou aanwezig was.

Als de ander jou raakt, kijk dan naar waar het in jou pijn doet en durf je je diepste oerwond aan te raken en te verzorgen. Je pijn te transformeren naar kracht. Dan hoef je de schuld dan ook niet meer bij anderen neer te leggen, omdat je volledig zelf verantwoordelijk bent voor alles wat je in je leven hebt aangetrokken.

Voor sommige mensen is dat een shock omdat ze nooit hebben geleerd dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun emoties en gevoelens en sterker nog dat ze deze zelf kunnen sturen en daardoor andere mooiere dingen in hun leven kunnen aantrekken. Mooie dingen, zoals liefde, aandacht en verbinding krijg je alleen maar als je ook bereid bent om te te ontvangen. Dus gun jij het jezelf wel, het allerbeste te ontvangen? Dat is een vraag die je jezelf kan stellen.

Je innerlijke gewonde kind schreeuwt om aandacht

Je slachtoffer voelen van iemand of een situatie komt voort uit het feit dat jouw innerlijke gewonde kind namelijk continu noodsignalen uitzendt alleen jij hoort en ziet ze niet. Je blijft je maar afvragen waarom jou dingen overkomen, totdat je leert dan je innerlijke gewonde kind in nood is en hulp nodig heeft.

Meestal heb je niet geleerd om hulp te vragen, want “kindjes die vragen worden overgeslagen toch?” Dat is wat je geleerd hebt en hoe je geconditioneerd bent. Je bent dan ook gestopt met vragen wat je wil en wat jij nodig hebt. Daarom doe je nu waarschijnlijk alles zelf en wil je sterk zijn, maar van binnen voel jij je zwaar klote.

Liever stop je dit weg, want kijken en voelen wat daar zit doet pijn. Weet dat heel veel mensen zo leven en jij geen uitzondering bent en ooit leefde ik ook zo en dat was heel moeilijk voor mezelf en ook voor anderen om mij heen. Ik was alleen maar boos en diep verdrietig en schoot om het minste of geringste in de verdediging, omdat ik me aangevallen voelde.

Wat heb jij nu nodig?

Maar toen kwam er een omslag ik kwam in een andere omgeving met mensen die zichzelf al hadden geheeld. Mensen om me heen gingen me dan vragen wat ik nodig had, maar dat wist ik niet eens. De reden waarom we dat vaak niet weten is, omdat je het vergeten bent en het er toch niet toe deed als jij wat vroeg of aangaf. Jij telde niet en wat jij vond was niet belangrijk genoeg, want ja wie was jij nou?

Je was een kind met grote dromen en je snapte maar niet waarom grote mensen zo onaardig deden tegen jou en tegen elkaar. Nee jij begreep dan niet en dat is ook heel logisch, want het is onbegrijpelijk. Het komt vaak omdat ouders, leraren en iedereen om je heen zelf nog met hun eigen innerlijk gewonde kind vechten en daar niet voor kunnen zorgen en zelf ook niet weten hoe ze daarmee om moeten gaan.

Daarom konden ze jou niet helpen, dat is pijnlijk, maar ook zij konden daar niets aan doen. De meeste om mij heen beginnen nu pas met het verzorgen van hun eigen wonden en het helen van zichzelf. 

Innerlijk werk en je wonden helen

Ik deed jaren innerlijk werk en ging kijken wat er in mij nou zo gewond was. Ik weet daarom wat jij nodig hebt. Dat is liefde, begrip, warmte, een luisterend oor en iemand die er voor je is. Die iemand kan en moet jij voor jezelf ook kunnen zijn.

Op het moment dat jij verdrietig bent of boos bent en jij kan er voor jezelf zijn, wow dat is mega krachtig en sterk van binnenuit. Dat is echte innerlijke kracht. Je eigen pijn aankijken, dragen en dan loslaten omdat je het gezien en gevoeld hebt. Dan is pijn niet meer nodig en zal verdwijnen.

Als pijn heling wordt en lijden, leiden wordt

Pijn is een waarschuwing van jouw systeem “help, zie dat er iets in mij zit wat ongelofelijk pijn doet” “ik ben aan het lijden”. Dus voel waar in jezelf jij lijdt? Daar waar je lijdt, leidt je niet. Je geeft dan je kracht weg aan de ander of aan het leven en dat maakt je moe. Als jij jezelf bij elkaar raapt en lief bent voor alles wat er in jou zit, dan stopt het lijden en begint het leiden van jezelf.

Je ziel zal het dan gaan overnemen en jou alleen maar naar wegen leiden die goed voor je zijn, omdat jij je lessen hebt geleerd. Je houd nu van jezelf en kan voor jezelf zorgen dat is echt leven in vrijheid en liefde en dat is wat ik noem de nieuwe wereld.

Wat voel je na het lezen van deze blog, is het herkenning, verdriet, boosheid, teleurstelling, het maakt niet uit alles wat je voelt mag er zijn. Laat het maar toe.

Als je er iets over kwijt wil deel het dan met me en als je vragen hebt laat het me dan weten.

Loop je vast in je innerlijke stukken en heb je hulp nodig reik dan uit naar me en ik help je verder. Vraag dan een HSP Power Sessie aan via deze link

 

Share This