Ben JIJ vaak boos op de buitenwereld of op jezelf?
En wat DOE jij er dan mee? Stop je het weg? omdat je het lastig vindt om te uiten en als je het uit heb je dan een schuldgevoel daarna?Dit komt vaak voort uit het feit dat je bang bent dat je de ander kwetst. Of ben jij iemand die vaak ineens ontploft? Het is dan ineens genoeg en het komt er dan uit. Mensen schrikken hier van, want je bent altijd zo lief. Dit heeft te maken met het niet durven aangeven van grenzen.

Boosheid is iets wat veel mensen wel kennen, maar vaak zijn we bang voor boosheid en wordt het niet geaccepteerd als mensen boos zijn. Sterker nog we willen het vaak vermijden of we stoppen het weg als het zich aandient, omdat “de buitenwereld” hier niet goed mee kan omgaan, het mag er niet zijn.

Zo’n uitbarsting van boosheid is vaak opgekropte woede, een energie die een uitweg zoekt. Boosheid is een emotie en emoties bestaan uit energie. Deze emotie is prima als we het er laten zijn alleen het is niet goed voor ons lijf als het blijft hangen in je systeem. Dus uit op een goede manier of laat het doorstromen en VOEL je boosheid gewoon even of nog mooier zet het om naar liefde en maak er een kracht van.

Eigenlijk zijn we vaak helemaal niet boos op de ander, maar triggert de ander iets in jou wat gezien mag worden, waardoor al die energie (boosheid) eruit moet en ja dan moet de ander het soms ontgelden. Vaak zijn dit oude pijnen uit onze kindertijd waar we ons niet bewust van zijn. De zogenoemde beperkende overtuigingen.

Ik weet als geen ander hoe het is als je veel boosheid in je hebt en je niet weet hoe je dit op een goede manier kan uiten. Altijd maar aardig wilt zijn voor de ander en het goed wil doen. En dat je maar niet boos wilt zijn, omdat je dat maar lastig vindt. Wat als je de ander kwetst of ook boos maakt? Het kost enorm veel energie als je het niet op een goede manier uit, waardoor je op den duur moe en uitgeput raakt en in mijn geval zelfs fysieke pijn krijgt. Emoties die niet gevoeld mogen worden gaan zich namelijk vastzetten in je fysieke lijf, dit veroorzaakt klachten.

Ik heb geleerd HOE ik met boosheid om kan gaan, zodat ik er geen last meer van heb. Hoe? Nou gewoon door het te VOELEN in je lijf en het de ruimte te geven om het er te laten ZIJN. Zo easy is dat 🙂

Dus KIES zelf wat je doet met je boosheid, want je heb GEEN keuze over welke emotie je voelt, maar wel WAT je ermee doet!

Zet het in als KRACHT!

 

Wil je meer weten? Check dan even mijn webinar over boosheid

 

Herken jij dit? 

 

Heb je hierdoor inzichten gekregen of heb je vragen n.a.v. mijn blog?

 

Laat dan een reactie achter 🙂

Share This