Ik hoor mensen vaak zeggen, “Nou wat jij doet dat coachen met energie dat vind ik allemaal zo zweverig.” En dan zeg ik “Ja dat mag ook, I don’t care” het helpt mensen uit hun hoofd te komen en het is niet te verklaren met het hoofd dat is juist de clou. Ieder mens is een spiritueel wezen in een menselijke ervaring. Noem het zweverig of niet, maar als je ontkent dat het zo is, ontken je eigenlijk je eigen ware identiteit. Jij komt namelijk ook uit de bron. Je bent ooit geboren toch? en toen kwam je ergens vandaag en niet alleen uit je fysieke moeder geloof mij. Nu zullen er mensen denken wat een klets en dat mag hoor, je mag namelijk denken wat je ervan vindt. We leven tenslotte in een vrij land.

Energie is spookie

Mensen zeggen vaak “oh, nee joh ik ben helemaal niet spiritueel en energie dat is zo zweverig allemaal.” Uh juist ja, wat ik dan altijd vraag is “En wat versta jij dan onder zweverig?” Dan zeggen ze vaak “Nou ja al dat spookie gedoe ik geloof er niet in” uh oke maar meestal komt er niet veel meer zinnigs uit omdat ze niet kunnen verklaren wat ze nou eigenlijk hiermee bedoelen en ze geen idee hebben waarover ze praten. Ik moet er altijd om lachen, maar werkelijk uitleggen waarom ze het nou echt daar zo’n weerstand tegen hebben dat lukt vaak niet. Ik heb in ieder geval nog nooit een goede reden gehoord.

Als het moeilijk wordt geloven we in wonderen

Als het moeilijk wordt in iemands leven dan geloven we allemaal in wonderen, maar wonderen bestaan niet. Iets gebeurd namelijk niet voor niets. Plotselinge gebeurtenissen of genezingen komen door energie. Alles om ons heen is energie, maar dat zien we niet. Hooguit kun je het voelen, maar omdat de meeste mensen niet durven voelen en volledig afgesloten zijn van hun gevoel is het ook niet mogelijk het op te merken. Als je op een lichtknopje druk geloof je dan dat het licht aangaat? “Ja tuurlijk” zeggen de meeste. Ik zeg dan “oké, je geloofd dus niet in energie, maar elektriciteit kun je ook niet zien en toch geloof je dat het er is. Bijzonder, vind je niet?”

Leven in je hoofd

Wat ik hiermee wil zeggen is dat je niet alles kan verklaren en dat niet alles te zien is maar dat het er wel degelijk is. Ieder mens is spiritueel of je dat nou wilt of niet, het is zo. Alleen je ontkent het omdat je bang bent zweverig gevonden te worden wat dat dan ook maar mag zijn. Weet je wat pas zweverig is, mensen die niets willen voelen en alleen maar in hun hoofd zitten. Zoals het grootste percentage in de maatschappij. Die leven alsof ze alleen maar een hoofd hebben. Denken, denken, denken de hele dag. Je bent namelijk verslaafd aan denken. En dan gek vinden dat we moe zijn en overprikkeld en gestrest raken. Denk daar maar eens over na…

Wat vind jij ervan? Vind je het ook normaal of vind je het spookie en misschien heb jij wel een goede reden waarom dan 😉 Laat het me weten in de comments

Share This