Word je als HSP geaccepteerd en überhaupt als mens?

Eigenlijk wil je alleen maar geaccepteerd worden, begrepen worden, gezien worden en gehoord worden. Is dat niet wat we allemaal willen, waar we allemaal naar snakken. Echt geaccepteerd worden tot in je diepste kern? Dat je mag zijn wie je werkelijk bent? zonder maskers? zonder oordelen of pijnlijke reacties van anderen? Gewoon jezelf zijn voor wie jij bent?

Moet jij ook zoveel van jezelf?

En niet dat je hard MOET werken, iets MOET bereiken, mee MOET doen, omdat het zo hoort anders word je buitengesloten, hoor je er niet bij. Dat is waar we allemaal bang voor zijn toch? Er niet bij horen, het zwarte schaap zijn, buiten de boot vallen. Dit is wat ik als hooggevoelig persoon heel vaak heb gehad. Het gevoel dat ik er niet bij hoorde, ja ik hoorde er wel bij, maar niet echt snap je. Zo’n gevoel wat ik dan had. Ik voelde het maar kon het niet verklaren met mijn hoofd.

Toch voelde ik me eenzaam en anders

Ik had vriendinnen genoeg, maar toch voelde ik me eenzaam en anders. Ik voelde veel meer, veel dieper dan anderen, deed veel meer indrukken op en die moesten dan verwerkt worden, diepe verwerking dat is wat er nodig was. Daar kreeg ik niet altijd de tijd voor en soms ook niet de kans. Ik wilde dingen ECHT snappen, het nut ervan inzien. Ik wilde begrijpen waarom iets zo moest of waarom iets zo was. Ik nam daarom ook nooit snel wat aan. Mensen noemen dat eigenwijs. En dat ben ik ook, precies dat en dat is super mooi! Dat is ook precies wat het is EIGEN WIJS de wijsheid van je eigen Zelf, je eigen kern dat wat diep van binnen zit en gevoeld wordt. Noem het denken vanuit je hart en intuïtie het maakt niet uit.

Eigen-wijsheid de beste wijsheid

Jouw eigen-wijsheid is altijd de beste wijsheid zeg ik altijd. Die komt van DE bron, als je het tenminste niet verward met het EGO eigenwijs zijn, want dat is iets heel anders namelijk. Dat noemen we gelijk willen krijgen, omdat je vind dat je gelijk hebt. Daar heb ik het niet over, maar dat is wel wat mensen vaak denken. Daar gaat het ook mis, bij het denken. Je moet er niet over denken, nee je moet het voelen. Echte wijsheid van binnen vanuit jouw kern en bron voel je, die weet je niet.

Je innerlijke weten is super sterk als je hooggevoelig bent

Het is een INNERLIJK weten ook totaal iets anders dan het MENTALE weten. Dat wat je DENKT te weten of dat wat je VOELT te weten. En voel je het verschil of snap je het verschil 😉 Diepe tekst haha ik houd van woordspeling. Elk woord heeft namelijk 2 kanten. Dat is de duale wereld waar we in leven. De 2 kanten van dezelfde medaille. Goed kan niet zonder fout, nee het is hetzelfde. Dat wordt dan non-dualiteit genoemd. Alles is eigenlijk 1. Dus ach waar maken we ons druk om 😉

Volg je me nog? Nee? stel dan je vragen hieronder ik vind het leuk om hierover te filosoferen

Ben jij iemand die vaker VOELT en ben je dan oké met wat je voelt of probeer jij alles met je HOOFD te begrijpen?

Laat een reactie achter in de comments

Share This